Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Kaeng Khiew Waan van Noorse zalm (4 porties)

Aantal personen: 4

Ingrediënten

500 g. Noorse zalmfilets
basilicumblaadjes
0,5 dl kokoscrème
0,5 dl kokosmelk
0,5 dl groene Thaise currypasta
5 combava blaadjes
3 el vissaus
2 rode Spaanse pepers
1/4 aubergine
1 el (palm)suiker

Bereiden


  1. De zalm in dunne plakjes (12,5 x 7,5) snijden.
  2. De basilicumblaadjes op de plakjes zalmfilet leggen.
  3. Strak oprollen en in plastic folie wikkelen.
  4. Gaar pocheren in visbouillon.
  5. Af laten koelen.
  6. In schijfjes van 2,5 cm dik snijden.
  7. De currypasta kort aanfruiten.
  8. De kokosmelk en de kokoscrème toevoegen.
  9. Op laag vuur 10 minuten laten sudderen.
  10. (palm)suiker en vissaus toevoegen.
  11. Op smaak brengen.
  12. Aubergine toevoegen en aan de kook brengen.
  13. Zalmrolletjes toevoegen en zachtjes
    verwarmen.
  14. De curry in een kom schenken en garneren met de in plakjes gesneden rode Spaanse pepers en
    de basilicumblaadjes.

Bron: Noors Visbureau

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Reuzen tomaten gevuld met garnalen en tonijn in coctailsaus
Phla Rad Nam-phrik-phao van Noorse zalm (4 porties)
Gegrilde zeebrasem met knoflook
Garnalen metvijfkruidenpoeder
Oosterse gamba's

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes